#
ul. Owadów 24B 26-332 Sławno (+48) 44 711 16 55 info@hurompolska.pl

Potrzebujesz sokowirówki przeznaczonej do tłoczenia na zimno

Szukasz odpowiedniej wyciskarki wolnoobrotowej? Być może zainteresuje Cię nasza oferta...

HUROM H200 ALL IN ONE 2 490,00 zł Dodaj do koszyka
HUROM H100S 1 890,00 zł Dodaj do koszyka
HUROM HWS PRO 4 490,00 Dodaj do koszyka

Praca sokowirówki z zimną prasą to niesamowita rzecz. Zamienia ona niewielką ilość przecierów (soków) w doskonale smakujący, pełnowartościowy pokarm, który jest bardzo pożywny i pełen antyoksydantów. Ale jest to coś więcej niż tylko to.

Będziesz musiał włożyć trochę więcej wysiłku i planowania w swojej zimnej prasie sokowniczej niż gdybyś właśnie miał zamiar kupić sokowirówkę w sklepie. Będziesz potrzebował sokowirówki, która jest przeznaczona do sokowania w prasie na zimno i to dobrej. Jeśli zejdziesz na dół do sklepu i kupisz jeden z tych tanich modeli (nie są one tylko złe dla zimnej prasy sokowniczej, są złe dla ciebie!), które mają tylko dwie lub trzy części, zamierzasz zrobić złą sokowirówkę. Jest ich tak wiele i te, które są przyzwoite, są bardzo trudne do znalezienia, ale możemy zacząć w dobrym kierunku.

Będziesz potrzebował sokowirówki z prasy zimnej do sokowirówki. Miałem kilka takich, które mają mechanizm typu ręcznego, ale większość z nich to właśnie to. Dobry jest taki, który ma pokrętło z przodu, aby ustawić ilość soku do zrobienia. Następnie wkłada się do niej sok i spuszcza go dla siebie. Nie musisz nawet nic robić! Po prostu pozwalasz maszynie robić to, co do niej należy, a rezultatem jest pyszny sok z zimnej prasy. Jeśli musisz kupić maszynę, która ma przycisk, przejdź na typ prasy ręcznej (sprawdź instrukcję obsługi). Używam tego, który kupiłem kilka lat temu za około 50 dolarów.

Inne rzeczy, które znalazłem pomocne dla tłoczenia na zimno wyciskanego soku na zimno, to użycie czystego papierowego ręcznika lub papierowych ręczników i ciepłej wody. Umyj swoją sokowirówkę. Nie używaj wody z żadnymi chemikaliami. Jeśli idziesz do supermarketu i kupujesz czystą butelkę soku, nie musisz jej napełniać sokiem wyciskanym na zimno. Jeśli idziesz do supermarketu i kupujesz czystą butelkę soku, nie musisz jej napełniać sokiem wyciskanym na zimno. Kiedyś bałam się wziąć butelkę soku do stołu kuchennego, więc po prostu włożyłam ją do lodówki i sok wyszedł dobrze. Jednak po tym, jak zacząłem, nie boję się już. Dobry sposób na przechowywanie to jest w zamrażarce lub w lodówce. Używam odwadniacza do jedzenia. Potrzeba trochę czasu, żeby się przyzwyczaić i może to potrwać kilka razy. Kiedyś bałem się suchego ciepła, ale teraz nie jest tak źle. Jeśli używasz suszarki do żywności na najwyższym ustawieniu i w nocy (przez większość czasu) staje się ona powyżej 100 stopni Fahrenheita, możesz albo dodać trochę wody, albo użyć zestawu do pieczenia w temperaturze nieco poniżej 150 stopni. Używam mojego piekarnika elektrycznego, ponieważ ciepło nie jest takie złe.

Następna jest łaźnia lodowa, która stała się bardzo ważnym krokiem w tym procesie produkcji soku. Łaźnia lodowa to sposób, w jaki sok zaczyna zamieniać się w gładki, bogaty sok. Ten krok jest najważniejszy w procesie produkcji soku, który można spożywać i czuć się dobrze. Jest to również dobry krok, który możesz dodać jako bonus, jeśli chcesz zwiększyć konsystencję i soczystość soku. Jeśli używasz odwadniacza do żywności na najwyższym ustawieniu i staje się na ponad 100 stopni Fahrenheita w nocy (przez większość czasu), możesz albo dodać trochę wody, albo użyć zestawu do pieczenia w temperaturze nieco poniżej 150 stopni. Używam mojego piekarnika elektrycznego, ponieważ ciepło nie jest takie złe.

#